Szolgálunk és félünk

MÁS világ - A szivárvány tövénél

Jó, tudom, ne dicsekedjek, de hát ha már megírtam ezt a regényt, legalább ide hagy tegyem ki!konyvborito_atmeretezve.png

A történetem alapkoncepciójául az szolgált, hogy csodálom a katonákat és a rendőröket. A fegyveres erők valamennyi tagja hatalmas felelősséget vesz a nyakába, amikor belép a "seregbe", vagy továbbképezi magát rendőrnek. Nem elsősorban a munkájukkal jár hatalmas felelősség, hanem saját magukkal és a családjukkal szúrnak ki.

Persze, ezt most egy kicsit túldrámáztam, de ha valaki logikusan végiggondolja, hogy minek teszik ki magukat ezek a fiúk és lányok, akkor megérti, hogy mire gondoltam.

A mai zűrzavaros politikai és gazdasági helyzetben bizony gyakran előfordul, hogy levezénylik őket hetekre a határhoz, és egyáltalán nem biztos, hogy máról holnapra nem kell majd helytállniuk valódi fegyveres konfliktusokban. Valljuk be: kicsi ország vagyunk, elkerültek minket az éles helyzetek, a terroristák főleg ugródeszkának használnak minket, így eddig szerencsére nem történt semmi komoly incidens, ahol elő kellett volna kapni a fegyvereket a tokból. De ez nem biztos, hogy így is marad, és a feleségek/férjek/szülők/gyerekek egy frászban vannak, hogy vajon szerettük aznap este hazaér-e épségben. Az aggódás a kisebbik gond!

soldiers-1002_1920.jpgA nagyobbik az, hogy ha bármilyen okból kihullanak a fiúk/lányok a sorból, egyáltalán nem biztos, hogy el tudnak helyezkedni a civil szférában! Elég egy tévedés, egy rosszul megválasztott mozdulat, véletlenül okozott baleset, vagy hirtelen indulatból reagálás, hogy kettétörjön az életük. Emberek, tehát vannak érzéseik, és ha olyasmivel kerülnek szembe, ami egy normális embernek kinyitja a bicskát a zsebében, nekik akkor is udvariasnak kell maradniuk, és a szabályok szerint kell eljárniuk.

Míg egy mérnök az elbocsátása után is mérnök maradhat, a katona és a rendőr gyakorlatilag majdnem mindent elveszít, amit az addigi élete folyamán felépített. A legnehezebb helyzetben talán azok vannak, akik "csak" rendőrök, vagy "csak" katonák, értem ezalatt, hogy nem tanultak semmilyen szakmát. Talán ez a típusú zsaru márpolice-officer-111115_1920.jpg nem is létezik, hiszen annak idején korán nyugdíjba vonulhattak. De akik tanultak, azok sem biztos, hogy néhány év katonáskodás vagy rendőrösködés után vissza tudnak illeszkedni a "normális" emberek közé. A munkáltatók szerintem kissé gyanakodva vakaróznak, ha egy "kibukott" zsaru akar felvételt nyerni valamilyen posztra. Én tutira gyanakodnék, még akkor is, ha az illető amúgy maximálisan megfelelne a posztra.

Szóval a könyvem szerelmi drámának indult, de végül katonás-titkos ügynökös bohózat lett belőle, amibe egy kis pikáns szexuális vonalat is belekevertem. A krimi vonal véletlenül került bele, az alapkoncepcióm az volt, hogy nagyon tragikus legyen. De nem lett. 

Mae japán származású, amerikai nagyon-nagyon titkos ügynöknő. Olyasmibe tenyerelt, ami miatt el kell tűnnie, de a főnöke kérésére ki kell jelölnie két újabb lehetséges ügynököt a saját helyére. Keresgélés közben belebotlik a helicopter-380983_1920.jpgLee család két örökbefogadott tagjába, az okos és kötelességtudó, színes bőrű Dantéba, és annak erőteljesen zakkant, fehér bőrű húgába, a bokszoló Cherriebe. A két nő Mae hibájából konfliktusba keveredik, és a következmények csaknem Cherrie életébe kerülnek. Időközben előkerül a harmadik tesó is, a szintén színes bőrű, hirtelen haragú Timothy, és a három Lee sarj azon kapja magát, hogy a hazát szolgálják. Ennek a kiképző tisztek annyira nem örülnek, de Dante nagy bánatára a fegyverektől rettegő Cherrie mindent megtesz azért, hogy magas rangú katonai, és elvetemült terrorista körökben örökre megjegyezzék a nevüket. Ennek következtében felrobban ez-az, tönkre megy pár luxusautó, leég néhány épület, ki irtásra kerül egy komplett ökológiai szisztéma, és a káoszban meg kell védeni még egy bajnoki övet is. 

Ha szereted a lendületes, sírós-nevetős történeteket, amikben egy icipici scifi sincs, szeretettel ajánlom neked a regényemet, amiből a www.remydalmore.com oldalra feltöltöttem pár oldalt, így bele tudsz olvasni. A www.novumpublishing.hu oldalán további olvasópróbát találsz, és ha tetszett, e-book formájában, valamint nyomtatott könyv formájában is meg tudod rendelni. 

További vásárlási lehetőségek: 

https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodalom/regenyek/mas-vilag-a-szivarvany-tovenel

 

 

 

konyborito.jpg

Üdv.: Remy